iHUMAN Regissør Tonje Schei kommer til Aurora kino Fokus

Tirsdag 17. mars er vi så heldig å få en førvisning av "iHuman" med regissør Tonje Schei til stede. Det vil være en samtale etter filmen med regissøren og Inge Harkestad fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening.

FIlmen var utsolgt under TIFF og er snart klar for kinopremiere. Men før det så kommer Tonje Schei hit til Tromsø med en spesialvisning av filmen og samtale etter filmen. Tonje sier "med iHuman viser jeg at AI (kunstig intelligens) ikke lenger en science fiction, men vår virkelighet"

Filmen klarer på en smart og god måte å fortelle hvor langt verden er kommet innen kunstig intelligens. Den setter seg under huden, og selv  ikke de fult så tekniske av oss klarer å sette seg inn i hva som er mulig.

Om regissøren:
Filmskaper Tonje Hessen Schei vant Amanda, Gullruten og flere internasjonale priser for sin forrige dokumentarfilm “Drone”, som omhandler CIA sitt hemmelige program for drone-krigføring. Hessen Schei har siden 1996 jobbet med uavhengig dokumentarfilm, og hatt filmer på Netflix og TV-kanaler og festivaler over hele verden. Hun har figurert i nasjonal og internasjonal media, blant annet i The Guardian, Monocle, VICE og Wired, samt på CNN og BBC. 

Billetter finner du HER

OM FILMEN:
Dokumentarthriller om den største teknologiske revolusjonen noensinne; Kunstig intelligens.

Dokumentar-thrilleren iHUMAN tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer.
Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige?

iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid. Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet? Menneskeheten står foran et veiskille. 

iHUMAN hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums "Global Technology Governance Summit" i april. 


 Filmen har ordinær premiere 20. mars 2020