Beste kinobesøk på 7 år.

Totalt løste 278.609 billett på kinoen i fjor. Dette er en økning på 5 % sammenlignet med 2015, som også var et godt kinoår. Faktisk har ikke kinobesøket i Tromsø vært bedre siden toppåret 2009.

Kinoen omsatte billetter for 27,6 millioner kroner, som er en økning på 9 % sammenlignet med 2015. Dette er ny rekord. I tillegg til dette kommer en kioskomsetning på drøye 13 millioner kroner.

Hvis vi ser på topp-10 listen for besøkte filmer, troner den norske storfilmen KONGENS NEI alene på topp, med 12.654 besøkende. På de neste plassene finner vi DEADPOOL, ET HELT HALVT ÅR og deretter den nyeste Star Wars-filmen: ROGUE ONE: A STAR WARS STORY. Sistnevnte vil fortsette å plukke besøk inn i 2017.

Ellers er det å bemerke at det gode kinobesøket i fjor skyldes jevnt over høyt besøk på mange filmer, og ikke knyttet til enkelte storfilmer, som har vært mønsteret de senere år.

Besøket under Filmfestivalen er ikke medregnet i tallene over.

AURORA KINO IKS
Også for selskapet som helhet har 2016 vært svært positivt. Totalt solgte vi 398.000 kinobilletter i Tromsø, Alta, Narvik, Kirkenes og Vardø. Dette er 22.000 flere enn i 2015 (opp 6 %). Den samlede billett- og kioskomsetningen landet på 57,6 millioner kroner, som er ny "all time high".

 

NORGE

Også på landsbasis har 2016 vært et rekordår. Kinobesøket totalt synes å lande på ca. 13,1 millioner besøk, som er det beste kinobesøket på 33 år. På landsbasis er det tre norske filmer som topper besøkslistene KONGENS NEI, BØRNING 2 og SNEKKER ANDERSEN OG JULENISSEN. Vi har ikke kjennskap til at det har skjedd tidligere at alle de tre best besøkte filmene er norske!

(For øvrig spiller Anders Baasmo Christiansen sentrale roller i alle tre, som jo også må være en slags rekord...)