Ikon for spill av ×

Sjarmøren

Hver kveld vender den sjarmerende Esmail tilbake til den samme vinbaren i indre København for å finne den rette kvinnen. Han er en ung, iransk mann som når som helst kan bli kastet ut av landet. Hans ønske er å møte og forføre en dansk kvinne i håp om å sikre sin framtid i Danmark.


En kveld møter han Sara, som ser rett gjennom hans ytre og de effektive replikkene. Hun introduserer han for det persiske miljøet i København, og Esmail blir hodestups forelsket. Han føler tilhørighet for første gang på lenge. Men dessverre er ikke Sara løsningen på hans problem. Tiden er i ferd med å renne ut og konsekvensene av hans tidligere gjerninger begynner å innhente han.

Ardalan Esmaili (kjent fra TV-serien GREYZONE) imponerer i hovedrollen som Esmail. I rollen som Sara debuterer artisten Soho Rezanejad. Samspillet mellom de to slår gnister i dette intense dramaet som stadig tar overraskende vendinger fram til en rørende slutt.

SJARMØREN er den første spillefilmen til regissør Milad Alami. Den har gått sin seiersgang på internasjonale filmfestivaler og høstet en lang rekke priser.


PRESSEN OM FILMEN:

"ET INTENST OG FORFØRENDE DRAMA
SJARMØREN er som et isfjell. Man ser kun toppen, men en kolossal masse skjuler seg i det mørke vannet" - Filmmagasinet Ekko

"SJARMØREN er noe av det mest solide vi har sett fra Danmark på en stund og er en RIK, NYANSERT OG OVERRASKENDE filmopplevelse, blottet for klisjeer" - Filmmagasinet

"TANKEVEKKENDE OG RØRENDE fortelling om en asylsøkers forsøk på å finne en gifteklar dansk kvinne" - Berlingske

"SJARMØREN er en fortelling om mennesker. Om en ung iraner fanget mellom to kulturer. Og om en ung dansk kvinne og hennes persiske familie" - Danmarks Radio

"ARDALAN ESMAILI IMPONERER i Milad Alamis elegante spillefilmdebut" - Aftonbladet

"GRIPENDE, VELSPILT OG SMART fortalt historie" - Sveriges Radio

"Et innsiktsfullt drama med EN SUVEREN SLUTT" - Soundvenue


REGISSØR MILAD ALAMI OM FILMEN:

"SJARMØREN handler om identitet, klasseforskjeller, rase og maktesløshet. Når Esmail forsøker å forføre en kvinne er han nødt til å forandre sin identitet og begynner å miste grepet om hvem han faktisk er. Hans metode kan virke kynisk og kalkulert, men han er ingen ren skurk.

Jeg ønsket å utforske denne eksistensielle ensomheten og søken etter tilhørighet. Å ikke føle seg hjemme og å kjempe for sin plass i verden er noe som angår alle mennesker. Jeg ønsker med SJARMØREN å gi en mer nyansert forståelse av hva det vil være å være en fremmed i et fremmed land."

Kjøp billetter til Sjarmøren

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen