Ikon for spill av ×

The Miseducation of Cameron Post

«Chloë Grace Moretz bærer filmen på fantastisk vis.» - Aftenposten, terningkast 5 «Sterk kost: Suverene unge skuespillere i denne viktige filmen med god humor» - Dagbladet, terningkast 5 «Chloë Grace Moretz eier alle de scenene hun er med i. Her ser vi en skuespiller som nettopp har startet på walk of fame.» - Dagbladet, terningkast 5 «Forfriskende og bittersøtt om ungdomsseksualitet. Et nyskapende bidrag til ungdomsfilmfloraen, ved å ta i bruk filmens beste virkemiddel – den gode historien» - iTromsø

Samme kveld som tenåringsjenta Cameron Post drar på skoleavslutningsballet med typen sin blir hun tatt på fersken mens hun kliner med en jente fra bibelgruppen. Året er 1993, og i den konservative lille Montana-byen hun bor i tillates ikke den slags seksuelle utskeielser. Familien hennes blir rasende, og sender henne rett til God’s Promise, en avsidesliggende konverteringsleir som hevder å kunne omvende homofile til en sunn kristelig seksualitet. Sammen med en broket gjeng ungdommer som alle deler samme «synd», men har forskjellige meninger om hvordan man skal håndtere den, må hun finne mot til å tørre å være seg selv.

Med THE MISEDUCATION OF CAMERON POST gir regissør Desiree Akhavan oss et nyansert bilde av en LHBT+-problematikk som mange har sterke meninger om – ikke minst de som ikke har noe med det å gjøre. Rollepersoner som lett kunne blitt svart/hvite karikaturer av hatefulle antagonister fremstilles som troverdige mennesker med forståelige motivasjoner. Resultatet er en ektefølt og opprørsk historie som er like deler leirskolekomedie og John Hughes-film, med en skeiv vri på toppen.

Kjøp billetter til The Miseducation of Cameron Post

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen