Ikon for spill av ×

Arvingene

"Stille, vakkert og kvinnedrevet drama. 44 år gamle Marcelo Matinessi debuterer faktisk som spillefilmregissør med Las Herederas og har laget et stille, vakkert og kvinnedrevet drama med interessante rollefigurer i en engasjerende historie om nyvunnet frihet og personlig utvikling." FilmPolitiet

Det godt voksne samboerparet Chela (Ana Brun) og Chiquita (Margarita Irún) havner i økonomiske problemer og må selge unna deler av innboet.

Når Chiquita på toppen av det hele må i fengsel på grunn av gjeld, blir den forsiktige og hjemmekjære Chela plutselig alene i huset sammen med hushjelpen Pati (Nilda Gonzales), noe som gjør at hun opplever nye impulser for første gang på lenge.

Hun tar på seg kjøreoppdrag for en gruppe eldre, rike kvinner, og blir kjent med datteren til en av dem, den åpne og energiske Angy (Ana Ivanova). Hennes nye tilværelse stiller også forholdet til Chiquita i et nytt lys.

----

The Heiresses fikk støtte fra Sørfond i 2016, og er en co-produksjon mellom Paraguay, Tyskland, Uruguay, Norge, Brasil og Frankrike. Hovedprodusenten er La Babosa Cine fra Paraguay.

I løpet av Berlinalen mottok filmen hele fire priser: to sølvbjørner, FIPRESCI-prisen og The Readers Teddy Award. Hilde Berg, norsk co-produsent på filmen, er svært fornøyd med oppholdet i Berlin;

Det er en fantastisk mulighet for en film fra et lite og ungt filmland som Paraguay å bli invitert til hovedkonkurransen i Berlin. Å reise hjem med fire priser er utrolig gøy. Deltagelse i Berlin har betydd mye for filmen, både det å bli vist for et stort internasjonalt publikum og anerkjennelsen som ligger i prisene den mottok. I tillegg har den fått flotte kritikker, og den har blitt solgt til en lang rekke land, sier Berg.

Filmens regissør Marcelo Martinessi ble i intervjuet med den paraguayske avisen El Pais spurt om tilstedeværelsen på Berlinalen:

"Paraguay har lenge vært et mørkeland når det kommer til film. Det lages ytterst få uavhengige filmer, og det lille som er blitt gjort er kun blitt vist i Paraguay. Berlinalen har vært en døråpner for oss."

----

Chela and Chiquita, both descended from wealthy families in Asunción, Paraguay, have been together for over 30 years. But recently their financial situation has worsened and they begin selling off their inherited possessions. But when their debts lead to Chiquita being imprisoned on fraud charges, Chela is forced to face a new reality. Driving for the first time in years, she begins to provide a local taxi service to a group of elderly wealthy ladies. As Chela settles into her new life, she encounters the much younger Angy, forging a fresh and invigorating new connection. Chela finally begins to break out of her shell and engage with the world, embarking on her own personal, intimate revolution.
Pandora Film

Kjøp billetter til Arvingene

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen