Ikon for spill av ×

Æresborgeren

Daniel Mantovani er en suksessfull forfatter som for lengst har erobret litteraturverden. Han bor i et storslått hus i Barcelona og tildeles store priser i øst og vest, men avviser dem alle. Han har fått nok av den overfladiske bransjen og føler seg uinspirert. Da en invitasjon fra hans hjemby i Argentina dukker opp med et ønske om å gjøre ham til æresborger, takker han noe motvillig ja. Ved hjemkomsten blir han møtt med stor jubel, men etter hvert blir det tydelig at flere i byen ikke er like begeistret for hans arbeid og suksess - spesielt ikke de som føler seg urettferdig portrettert i hans bøker.

ÆRESBORGEREN er en deilig skarp komedie med dramatiske undertoner. Et originalt persongalleri gjør dette til en særdeles underholdende film, utført med sikker regi. Veteran Oscar Martinez er herlig nykter og balansert i hovedrollen som Daniel Mantovani. Filmen er Argentinas Oscar-kandidat for årets beste utenlandske film.

Om regissørene:
Gaston Duprat og Mariano Cohn er en kritikerrost regissørduo fra Argentina som mestrer både dokumentar- og fiksjonsfilmformatet med stødig hånd, og har høstet priser fra flere anerkjente filmfestivaler. Deres filmer handler ofte om mennesker på sidelinjen av samfunnet, og de har sans for det merkverdige og originale. ÆRESBORGEREN er deres tiende film sammen som regissører.

ÆRESBORGEREN distribueres av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Kjøp billetter til Æresborgeren

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen