Ikon for spill av ×

Ordets Makt

EN FORDOMSFULL LÆRER. EN OPPRØRSK STUDENT. TO LÆREPENGER FOR LIVET.

Neïla Salah (Camélia Jordana) er en ung fransk kvinne med arabisk opphav, som til tross for en fattig oppvekst har lyktes å komme inn på jusstudiet ved universitetet. Der undervises hun blant annet av den kjente Pierre Mazard. Mazard er en briljant foreleser, men også en provokatør som har vanskelig for å skjule sine sexistiske og rasistiske synspunkter. Etter å ha tråkket i salaten på det groveste offentlig, hvor Neïla blir utsatt for hans utdaterte holdninger, blir Pierre grundig irettesatt av skoleledelsen og tvinges til å si ja til Neïlas forespørsel - å være hennes mentor i forkant av skolens prestisjefulle retorikk-konkurranse.

ORDETS MAKT har gjort stor suksess i hjemlandet Frankrike, der filmen gikk rett inn på #1 plass i premiereuka i Frankrike med 1.811.000 besøk!
Kritikerne hyllet filmen.

Neïla Salah spilles av den lovende nykomlingen Camélia Jordana, tidigere mest kjent som artist. Som Pierre Mazard ser vi Daniel Auteuil, som med hele tolv César-nominasjoner og to César-statuetter er en av Frankrikes mest anerkjente og prisbelønte skuespillere noensinne.
Daniel Auteuil fikk sitt gjennombrudd i 1986 med "Jean de Florette - Kilden i Provence", og videre har vi fått se han i kritikerroste filmer som "Romuald og Juliette", "Et vinterhjerte", "Tyvene", "Klingende kårder", "Skjult", "Før Vinterkulden", "Mellom Fiender" og nå nylig "I min datters navn".

Kjøp billetter til Ordets Makt

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen