Ikon for spill av ×

Danserinnen

Vist i Un Certain Regard på Cannes-festivalen 2016. "Comes alive with breathtaking dance sequences...they will knock your socks off." - The Wrap

Danserinnen er basert på livet til den legendariske danseren Loïe Fuller, som går
fra en tilværelse som cowgirl i USA til å bli stjernen av de parisiske kabareter på slutten av 1800-tallet. Hun trollbinder publikum med den spektakulære serpentindansen, men kunsten har sin pris: Den fysiske anstrengelsen som dansen krever tærer på kropp og sjel. Fullers hengivenhet til kunsten, og hennes kompliserte forhold til det vakre dansetalentet Isadora Duncan (spilt av Lily-Rose Depp), fører til syvende og sist til hennes fall fra stjernehimmelen.

Fuller oppfant den såkalte serpentindansen; dekket av metervis med lette stoffer, spinnende rundt med armene utstrakt og lange stenger i hver hånd, danner hun lys og bevegelser om til pur skjønnhet under de møysommelig plasserte lyskasterne.

Danserinnen er en gripende skildring av et de største ikonene fra La Belle Époque, med noen av de mest pustberøvende dansesekvensene som er fanget på film.

Kjøp billetter til Danserinnen

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen