Ikon for spill av ×

Van Gogh: Wheat Fields and Clouded Skies

Dokumentaren utforsker hvor viktig tegneteknikken var for Van Goghs kunst. Samtidig får vi bli bedre kjent med landskapene han har malt og hvor de befinner seg. Vi får se 40 malerier og 80 tegninger fra Kröller-Müller museet.

Et nytt blikk på Van Gogh, gjennom arven til den største private samleren av hans kunstverk, Helene Kröller-Müller (1869-1939), som i begynnelsen av det 20. århundre endte med å kjøpe nesten 300 av hans verk, malerier og tegninger inkludert.
Historien utfolder seg gjennom en kvinne, som i Van Goghs åndelige plage kunne gjenkjenne sin egen, som viser oss uvurderlige kunstskatter og den sjeldne, naturalistiske og arkitektoniske skjønnheten til Kröller-Müller-museet i den store De Hoge Weluge-parken, samt visuelle utdrag av den italienske, florentinske, romerske og palladianske renessansen. Den forteller den pinefulle, eksistensielle lignelsen om en maler, sett gjennom passasjer fra broren Theos brev, som setter tempoet på utstillingen, og viser bilder av stedene han bodde og besøkte, fra Paris til Provence.

Muligheten til å fortelle historien om denne samlingen og den brennende lidenskapen for kunst som samlet den, er en fremragende utstilling om Van Gogh. “OF WHEAT FIELDS AND CLOUDED SKIES” ved Basilica Palladiana i Vicenza, samt 40 malerier og 85 tegninger fra Kröller-Müller Museumet i Otterlo, Holland.
Dette er en utstilling som ikke bare vil fortelle oss om Van Goghs kunst og genialitet, men det vil også gjøre det mulig for oss å forstå betydningen av tegning som en del av hans kunstneriske teknikk. Hans tilsynelatende instinktive “au premier coup” -duker var resultatet av lange forberedende studier, ikke skisser, men fullførte kunstverk i seg selv, hvor den ødelagte strømmen av linjer som karakteriserer stilen til hans malerier, allerede finnes.

Dokumentaren inngår i vårt nye konsept Aurora Live - et digitalt kulturhus:
Aurora Live facebookside

Kjøp billetter til Van Gogh: Wheat Fields and Clouded Skies

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen